Tort de menta

de ianculubita in Torturi, 16 Mar 2013 | 3890 vizualizari

 

Acest tort l-am facut pentru cei 8 anisori ai LIVIEI,prima nepotica nascuta in familie(din Italia)
LA MULTI ANI LIVIA!!!!

 

INGREDIENTE

Blat

  • 6oua
  • 150g zahar
  • 150g faina
  • 3linguri apa rece

Crema

  • 300g ciocolata menaj
  • 2plicuri praf de frisca sau 300ml smantana pentru frisca
  • 1lingura pudra de menta
  • 2linguri lichior de menta(facut de mine)

Sirop

  • 200ml apa
  • 5linguri zahar
  • esenta de menta Dr.Oetker

Glazura

  • frisca
  • cateva picaturi de colorant alimentar verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de menta:

Pentru blat frecam galbenusurile cu zahar pana rezulta o crema albicioasa,adaugam apa,amestecam energic sa se topeasca bine zaharul,adaugam albusurile batute cu un praf de sare,apoi faina amestecand cu o spatula in miscari verticale;rasturnam compozitia in tava de tort cu hartioe de copt si lasam la foc mic 30min

Pentru crema,ciocolata taiata o topim in bain-marie,adaugam lichiorul iar dupa ce s-a racit,amestecam cu jumatate din frisca batuta,pudra de menta si lasam sa se mai raceasca(atentie sa nu se intareasca prea tare)

Pentru sirop amestecam intr-un vas pe foc apa cu zahar pana se topeste iar dupa ce s-a racit turnam 1-2lingurite de esenta

Blatul dupa ce s-a racit,il taiem in doua foi,le insiropam,punem intre ele crema,avand grija sa dam deoparte 3linguri pentru ornat
;imbracam tortul cu frisca ramasa,de asemenea dam deoparte 3linguri pe care le amestecam cu colorant si o folosim la ornat

Dupa ce am imbracat tortul,cu poshul facem moturi intercalate cu ciocolata ci menta iar pe margini punem tablete cu crema de menta in ciocolata MIDNIGHT MINTS(din comert)

Lasam la rece tortul 1-2h dupa care se poate servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de menta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

ianculubita 1

27.10.2013, 07:41

ma bucur Bianca

Krystyan Trendy 1

31.10.2013, 15:42

foarte frumos

ianculubita 1

01.11.2013, 07:29

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort inima Parisina